HACCP

Hazard Analysis and Critical Control Points.

General Food Law

Hygiëne & voedselveiligheid

Naast de kwaliteit in de zorg op basis van ISO 9001-2015 kan Zorg Assist Management ook uw partner zijn met betrekking tot het maken en controleren van uw HACCP-plan.

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. De regels hiervoor zijn voor alle Europese landen gelijk en vastgelegd in de Algemene Levensmiddelen Verordening (General Food Law). Bij het verwerken van voedingsmiddelen kunnen er zaken misgaan, wat de veiligheid van ons eten in gevaar brengt.

Ook zorginstellingen die voedsel produceren en/of verwerken moeten mogelijke risico’s beschrijven in een voedselveiligheidsplan. Dit is een HACCP-plan. Alle voedselverwerkers zijn verplicht een HACCP-plan op te stellen. Controle op het correct naleven op de HACCP wordt in Nederland uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

 

Voor de zorgsector bestaan er 3 varianten op de HACCP richtlijnen:

  • Hygiënecode voor kleine instellingen in kinderopvang, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en jeugdzorg.
  • Hygiënecode voor voedingsverzorging in woonvormen.
  • Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en defensie
ISO 9001-2015

ZAM en HACCP-plan

In overleg kunnen wij, samen met u, nagaan welke richtlijn geschikt is voor uw instelling en waar u aan moet voldoen. Daarnaast kunnen wij jaarlijks een interne audit verzorgen, om na te gaan of u nog voldoet aan alle eisen.

Wij begeleiden u graag naar een correct HACCP-plan.

INFORMATIE IN EEN OVERZICHT

Download onze gratis whitepapers voor alle informatie die u nodig heeft.

KWALITEIT IN DE ZORG:
EEN HELE ZORG?

Kwaliteit in de zorg een hele zorg?

AANBESTEDING IN HET
SOCIALE DOMEIN.

Aanbesteden in het sociale domein
KOM SNEL IN CONTACT MET ZAM

Wij bellen u graag terug!